Notater


Treff 1 til 50 av 1,355

      1 2 3 4 5 ... 28» Neste»

 #   Notater   Linket til 
1

Lauritz Falk, Lauritz Meyer de Chezaulx Falk, født 15. november 1909, fødested Brussel, Belgia, død 1. februar 1990, dødssted Stockholm, begr. på Skogskyrkogården der. Norsk-svensk skuespiller, filmregissør, sanger og maler. Foreldre: Lege Gustav Falk (1870–1926) og Laura Meyer (1872–1965). Gift 1) med skuespiller Vibeke Mowinckel (27.10.1918–), datter av grosserer Thorolf Beyer Mowinckel (1884–1962) og Jenny Modesta Fasmer (1887–1961), ekteskapet oppløst; 2) med sanger Hanna Birgit Maria Lennartsson (17.2.1912–), datter av operasanger Torsten Vilhelm Lennartsson (1881–1933) og sanger Eva Elisabet Nilsson (1881–1972). Svigerfar til Stein Grieg Halvorsen (1909–).

Lauritz Falk var en av de mest benyttede skuespillere i norsk og svensk teater og film i en karriere som strakte seg over mer enn 50 år og omfattet de fleste sjangere, fra operetter, komedier og drama til langfilmer og fjernsynsserier. Han huskes særlig fra en rekke førsteelskerroller i svensk film i 1940- og 1950-årene.

Falk bodde de første år av sitt liv i Brussel, men da den første verdenskrig brøt ut, flyttet familien tilbake til Skandinavia, først til hans morforeldre i Bergen og året etter til Stockholm, der faren åpnet legepraksis. Lauritz begynte på Brummmerska skolan, som egentlig var en pikeskole, med bare et par gutter. Der ble han mobbet, både for sin “merkelige” påkledning, sitt pasjehår, sitt dårlige svensk og sitt lange, utenlandskklingende navn; læreren tvang ham stadig opp på tavlen for å skrive hele navnet. Hele livet hadde han et dårlig forhold til skolen; det var først etter et opphold i Berlin – dit han kom 15 år gammel for å gå på kunstskole – og et sommeruniversitet i Oxford, der han leste kunsthistorie og engelsk, at han tok studentexamen 1928.

Som filmskuespiller debuterte Falk allerede 13 år gammel, da Bonnierfilm søkte etter en gutt som kunne spille Putte i Per Lindbergs filmatisering av Elin Wägners Norrtullsligan. Det hadde møtt frem 60 gutter, men Lauritz gikk til Lindberg og sa at han syntes det var frekt ikke å la ham prøvespille når han nå hadde møtt opp. Slik startet en karriere med over 90 filmroller, de fleste av dem i Sverige.

Under en vinterferie i Norge traff Lauritz Falk maleren Henrik Sørensen. Lauritz var fast bestemt på å bli maler, og Sørensen rådet ham til å begynne på hans skole. Lauritz flyttet til Oslo og begynte i Kunstnernes Hus. Derfra gikk turen til Paris, hvor han fikk en grundig utdannelse på Académie des Beaux Arts. Så flyttet han tilbake til Oslo, hvor han forsøkte å leve av portrettmaleri, uten særlig hell.

Lykken snudde seg da han ble ansatt som scenograf på Søilen Teater og fikk fast inntekt. 1935 satte teateret opp stykket Storken av den danske forfatteren Thit Jensen. Like før premieren ble skuespilleren som spilte hovedrollen, dødssyk. Det ble panikk, og Falk foreslo at han skulle overta rollen. På premieren var han så sliten – han hadde både laget kulissene og lært seg rollen – at han sovnet i kulissene, men han ble vekket og gjorde braksuksess.

Etter scenedebuten hadde han omtrent 300 roller i drama, komedier, operetter, musikaler, farser, filmer og fjernsynsserier i Norge og Sverige. 1939–42 var han ansatt ved Nationatheatret, der han bl.a. spilte en rekke operetteroller (grev Danilo mot Aase Bye i Den glade enke 1938 og Eisenstein i Flaggermusen 1941), men også i stykker som Karusell av Alex Brinchmann, Kiellands Tre par og Bjørnsons Det ny system.

Under den annen verdenskrig ble Falk involvert i motstandsarbeid, og da han 1942 ble innkalt til forhør på Victoria Terrasse, benyttet han seg av sitt svenske pass og reiste til Sverige, der han ble boende resten av livet. Men han vendte ofte tilbake til Norge, både som gjest ved norske scener og for å spille i norske filmer.

I 1950-årene hadde Falk en rekke gjesteopptredener på Centralteatret, både i musikaler som South Pacific og Call me Madam og i seriøse roller som greven i Den straffede kjærlighet av Jean Anouilh. Sitt egentlige gjennombrudd som dramatisk skuespiller fikk han i Edward Albees Vem är rädd för Virginia Woolf? på den svenske Riksteatern 1962. Han var ansatt ved Dramaten i Stockholm 1970–82 og 1985–86.

I Norge er Falk kjent for sine roller i filmer som To levende og en død (1937), Gjest Baardsen (1939; her spilte hans første kone, Vibeke Falk, en av hovedrollene), En herre med bart og Den farlige leken (begge 1942), Englandsfarere (1946), Smuguglere i smoking (1956) og Hans Nielsen Hauge (1961). I Sverige regisserte han filmene Lev farligt og Vändkorset (begge 1944), Gomorron Bill! (1945) og Singoalla (1949, som assistent for hovedregissøren Christian-Jaque). Fra slutten av 1970-årene spilte han i flere serier i svensk fjernsyn, og som 80-åring hadde han sin siste rolle i Bo Widerbergs fjernsynsversjon av Vildanden.

1952 var Falk regissør for den norske barnefilmen Tom og Mette på sporet, og året etter hadde han personinstruksjonen og spilte en av hovedrollene i filmen Selkvinnen etter Leif Sindings manuskript. Filmen, som hadde handlingen lagt til Færøyene på 1700-tallet, fikk elendig kritikk (bl.a. for dårlig dialoginstruksjon) og ble tatt av plakaten etter bare tre dager! Filmanmelderen Arne Hestenes skrev at den manglet dramatisk appell og var “like opphissende som scener fra en dokumentarfilm om kålorm”, og filmen gav støtet til en debatt om statsstøtte til norsk filmproduksjon.

Kilder og litteratur Nationaltheatrets arkiv opplysninger fra familien P. Gjesdahl: Centralteatrets historie, 1964 The Internet Movie Database (http://www.imdb.org) Forfatter: Lise Lyche
 
Falk, Lauritz Meyer de Chezaulx (P743)
 
2
Store Norske Leksikon Berent Johan Beyer Friele

Forretningsmann. Foreldre: Forretningsmann Berent Friele (1862–1902) og Dagny Stockfleth Høegh Beyer (1869–1963). Gift i Rio de Janeiro, Brasil 29.12.1920 med Jenny Müller Camps (29.12.1897–januar 1985), datter av konsul og kjøpmann Edvard Müller og Jenny Camps. Sønnesønn av Herman Friele (1838–1921); dattersønn av Fredrik Beyer (1827–1903); fetter av Harald Beyer (1891–1960).

Berent Friele var USAs største kaffeimportør og virket som Nelson A. Rockefellers rådgiver i internasjonale spørsmål. Han høstet stor anerkjennelse for sin innsats som “USAs faste uoffisielle ambassadør i Brasil”.

Frieles far var fra 1898 medeier i firmaet Berent Friele & Sønner, et av de ledende grossistforetak i Bergen med kaffe fra eget brenneri som en av de viktigste artiklene. Faren døde allerede 1902, og unge Berent var eslet til en toppstilling i familiefirmaet, som hadde importert kaffe siden 1854. Han skulle i sitt yrkesaktive liv komme til å stelle mye med kaffe, men ikke i familiefirmaet.

Etter endt skolegang drog Berent Friele til Hamburg 1912, fullførte sin handelsutdannelse der og arbeidet på kontoret til et firma i kaffebransjen. Under den første verdenskrig gikk ferden til Brasil, og etter en kort tid i et tysk kaffefirmas tjeneste etablerte han sitt eget kaffefirma i Santos. Her skaffet han seg sine omfattende kunnskaper om kaffedyrking, kvalitetsbedømmelse av råvaren og internasjonal kaffehandel.

Det gylne øyeblikk i Frieles karriere kom 1918, da han under et besøk i New York kom i kontakt med den største amerikanske kjedeforretningen i kolonialbransjen, The Great Atlantic and Pacific Tea Company (A&P). Etter først å ha fått i oppdrag å forestå innkjøpene av kaffe i Santos for denne kjeden, ble han 1919 ansatt i et av datterselskapene. Han grunnla American Coffee Corporation (ACC) og opprettet kontorer for selskapet i store deler av den kaffeproduserende verden. Fra 1924 var han leder av ACCs hovedkontor i New York, to år senere ble han generaldirektør og visepresident i selskapet, og fra 1929 var han selskapets president og visepresident i morselskapet, A&P.

I begynnelsen av 1930-årene hadde A&P 16 000 utsalgssteder i USA og Canada. Særlig sterkt stod kjeden på østkysten av USA. Som leder av ACC importerte han 15 % av USAs kaffeforbruk, dvs. 5 % av verdensforbruket. Berent Friele var på dette tidspunkt verdens største kaffekjøper. Etter den annen verdenskrig avsluttet han sin karriere i American Coffee Corporation, og han tok ikke imot tilbudet, som han etter sigende fikk på sine eldre dager, om å bli president i A&P.

Friele gjorde en stor innsats for å styrke forbindelsene mellom USA og de latinamerikanske statene, særlig Brasil. Fra 1934 var han president i American Brazilian Association. Hans posisjon i Brasil gjorde ham til en effektiv døråpner, noe også Norge nøt godt av i forhandlingene om clearingavtalene med Brasil i 1930-årene, som innebar bytte av kaffe mot norsk klippfisk. Som direksjonsmedlem i Det norske handelskammer i New York kunne han yte norsk næringsliv mange tjenester. Han spilte også en viktig rolle i organiseringen av samarbeidet mellom de kaffeproduserende landene som i løpet av mellomkrigstiden ledet frem til et prisstabiliserende kvotesystem.

Kontakten på topplanet i Brasil klarte Friele å bevare på tross av regimeskiftene som fulgte av de hyppige politiske omveltningene i landet. Hans intime kjennskap til Latin-Amerika, først og fremst til Brasil og Colombia, og hans omfattende kontaktnett gjorde ham til en viktig rådgiver ved utformingen av USAs latinamerikapolitikk. Allerede 1940 tok han permisjon fra forretningen for å tjenestegjøre hos Nelson A. Rockefeller i Federal Office of Inter-American Affairs. Dette ble innledningen til et tett og livslangt samarbeid mellom de to.

Fra 1946 viet Friele hele sin tid til ulike organisasjoner som skulle fremme forståelse og samarbeid mellom USA og statene i Latin-Amerika og dels også yte utviklingsbistand. Flere av disse organisasjonene var etablert og finansiert av Rockefeller-brødrene. Da Rockefeller ble valgt til guvernør i New York 1958, knyttet han Berent Friele til seg som rådgiver i internasjonale spørsmål. Den posisjonen hadde han i hele Rockefellers tid både som guvernør og som USAs visepresident. Friele var også medlem av Council on Foreign Relations, som i en lang periode etter den annen verdenskrig hadde en innflytelsesrik rolle i utformingen av USAs utenrikspolitikk.

Berent Friele fikk flere utmerkelser både i USA og Brasil. 1932 ble han ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden “for hans fortjeneste for Norges deltagelse i vinterolympiaden i Lake Placid 1932”. Kilder og litteratur

A. H. Wiesener: Stamtavle over slekten Friele, Bergen 1934
O. Delphin Amundsen: Den kongelige norske Sankt Olavs Orden 1847–1947, 1947
T. Grønlie (red.): Friele 200 år 1799–1999, Bergen 1999
kirkebøkene fra Bergen i Digitalarkivet
 
Friele, Berent Johan Beyer (P604)
 
3 «Fosteret kom meget besværligt til Verden og var Moderens 2re Dødfødte» Magnus, Dødfødt (P3052)
 
4 (2nd hus) Russell Eilert Larson, b. December 13, 1928, Spokane, Wash. Russell served in the Navy at the close of World War II, and during the Korean War. He is now employed at the U. S. Post Office at Spokane. They have two children,?Morgan (3b7a2) and Vance (3b7a3 ). The family resides at 666 South Lee Street, Spokane, Wash. Familie (F629)
 
5 (hus. second) William Russell Boyd. b. October 10, 1908, Thessalon, Ont., Can. Married May 3, 1947 at Regina, Sask. William is a veteran of World War II, having served six years overseas in the Ordnance Corps, Canadian Army forces. The family resides at the Green and White Auto Court, Cranbook, B. C. Canada. Familie (F722)
 
6 (Second wf) Selma Olinda Boraas, b. July 29, 1907, Madison, Minn. Married June 26, 1932, at Madison. Lincoln is a veteran of World War I, having served in the U. S. Navy during 1918-19. Part of this service was aboard the battleship U.S.S. Arizona, which in 1919 made a run to Turkey to protect American nationals in the ruckus between Turkey and Greece. This famous battleship was destroyed during the sneak attack by the Japs on the Pacific fleet anchored in Pearl Harbor, Hawaii, on December 7, 1942. Since his discharge from the Navy Lincoln has been employed in various trades in Minneapolis. He spent several years at the Glen Lake Sanatorium recovering from tubercular infection of the lungs. They have two children,-James (3d7a) and Kathleen (3d7b). He was divorced in 1953, and now resides at Waconia, Minn. Familie (F707)
 
7 (second wife) Mrs. Florence M. Pepin, b. June 8, 1903, Estherville, Iowa. Married September 2, 1950, at Minneapolis. Florence is a graduate from the St. Andrew's Hospiral School of Nursing. She is a sister of Sybil. She has a son by a former marriage, Kenneth Pepin, b. April 20, 1938, Minneapolis. Stanley is a veteran of World War I. He enlisted in the Navy May 7, 1917. Served as a gunner on the U.S.S. Tyler, which was torpedoed and sunk by an enemy submarine in the Mediterranean sea at night, May 2, 1918. The freighter sank within three minutes. Surviving members of the crew were rescued from the water by a convoy vessel. After being discharged from the Navy in July, 1919, he entered the University of Minnesota, graduating from the School of Business Administration in 1923. He was employed by various business firms as an accountant until 1935, when he entered the service of the U.S. Treasury department as an internal revenue agent. From August, 1950, to September, 1954 he held the position of technical advisor, Internal Revenue service, at Omaha, Nebraska, and since September, 1954 he has been ip charge of the office of the Appellate division, Internal Revenue service, Kansas City, Mo. Home address: 2405 West 75th place, Kansas City 13, Mo. Familie (F709)
 
8 (V. Magnus: Slægten Magnus, Kristiania 1909, s 24). Familie (F18)
 
9 1 barn. Walter, Margit Kielland (P6629)
 
10 Minst en nålevende eller privat person er linket til dette notatet. Detaljer ikke tilgjengelig. Stoltz, T.K. (P10827)
 
11 10. mai 1949 ? Står så på gravsteinen. Reiersen, Sverre (P417)
 
12 10a EMMETT JULIUS AMUNDSON, b. May 30, 1884, at Cambridge, Wis. Attended the University of Wisconsin, occupation, salesman. He was interested in sports and especially in baseball. He died April 25, 1925, at Madison, Wis. Amundson, Emmett Julius (P1516)
 
13 10b ALVIN RUDOLPH AMUNDSON, b. April 9, 1888, Cambridge, Wis. (wf) Irene K. Meyer, b. January 11, 1891, Fredonia, Wis. Married September 28, 1915 at Cambridge, Wis. Alvin is a prominent business man of Cambridge, being president of the Bank of Cambridge, head of an insurance agency, and interested in farming as a hobby. From rhe Fifth International edirion of "Who's Who in Commerce and Indusrry," a parr of the following biographical data has been taken. Alvin graduared from the Cambridge high school in 1907; became a bookkeeper at the Bank of Cambridge from 1907 to 1909; cashier 1911-19; and its president since 1919. He has been the owner and operator of the A. R. Amundson Insurance agency since 1911. He was appointed liaison officer to represent banks of Wisconsin in the Federal Housing Administration, the first set up in the state in 1934. Served as a member of the Cambridge Village board in 1917-18. He was instrumental in creating interest and in the purchase of Lake Ripley Community park, and was president of the Park board until 1938, when he resigned. He was a member of the council Wisconsin Bankers association three years, and a member of the Agricultural commission five years. He was one of the founders of the Lake Ripley Country club in 1915 and served as its secretary-treasurer for thirty-three years. He is the vice president of "The Cambridge Foundation," and one of the organizers. He is a trustee of the Masonic lodge in Cambridge, and a member of the Madison club of Madison, Wis. In 1951 at the Centennial celebration held in Cambridge, Alvin was presented with a plaque honoring him as a leader in developing the park on Lake Ripley, called "Foundation Park," and also for his exceptional activity in all community affairs. Whatever it was, any project undertaken by him would always be pushed thru to its conclusion. Irene graduated from the Oshkosh Normal School and taught in Cambridge before their marriage. In recent years they have traveled extensively in the United States and abroad on many trips, always visiting Norway, their favorite country. They are members of the Lutheran church. They reside in Cambridge, Wis. Familie (F946)
 
14 10c KARL KROGH AMUNDSON, b. February 27, 1890, Cambridge, Wis. (wf) Daisy Sarah Porter, b. June 3, 1891, Cambridge. Married July 28, 1915 at Cambridge. Karl graduated from the Cambridge high school where he was captain of the champion baseball team which defeated Madison, a much stronger team, by a score of 12 to 5. He graduated in medicine from the Medico-Chirurgical College, University of Pennsylvania, in 1913, at the age of twenty-three years. Interned in the Milwaukee Passavant hospital one year, then located in Cambridge upon the advice of his father, Dr. Albert C. Amundson, intending to stay a couple of years, then go back and specialize. In the meantime he married and circumstances led to his permanent residence in Cambridge, where he has practised his profession forty-one years. He says he has visited all forty-eight states of the Union and never found a place he liked as well as Cambridge, nor a doctor he would have traded places with. His activities in the community have been numerous; president of the village of Cambridge one year; served on the Board of Trustees several years; Village Health officer twenty years. He has been a trustee of the Dane County Medical society for a number of years, and vice-president one year. He is a past president of the Lake Ripley Country club, and a trustee for many years. This club is one of the oldest eighteen-hole courses in the state. He is vice president of the Bank of Cambridge. Karl is Past Master of the local Masonic lodge, having held the chair two years, now a trustee. During the 1951 Centennial celebration in Cambridge, he made the presentation speech honoring Dr. Bilstad with a plaque commemorating his service of over fifty years as a physician in the city. In 1954 he spoke at the dedication of a plaque honoring Ole Evinrude, another pioneer of Cambridge, inventor of the Evinrude outboard motor which was initiated on Lake Ripley. Busy as his life has been, he finds relaxation in golfing and photography, his main hobbies. Daisy attended the Milwaukee Normal School and taught in Cambridge before marriage. Karl and Daisy have traveled extensively in the United States and abroad. They are members of the Presbyterian church, where Karl has served as Elder for many years. They have two children,-Eleanor (lOcl) and Albert (10c2. They reside in Cambridge, Wis. Familie (F947)
 
15 10c lb STEPHAN PETER BROWN, b. March 2, 1942, Berwyn, Ill. Brown, Stephan Peter (P2845)
 
16 10c2 ALBERT CARL AMUNDSON, b. October 23,1919, Stoughton, Wis. Albert attended the University of Wisconsin. He has been in the service of the U. S. Air Force since the day of Pearl Harbor, with the exception of nine months. During this time he has served in Alaska, Japan, Okinawa, Guam, Philippines, New Guinea, and Australia. At the time of this writing he is stationed with the Air Corps, at Williams field in Arizona. Amundson, Albert Carl (P2842)
 
17 12? Engelsen, Wilhelm (P175)
 
18 12/1/1874 Zetlitz, Ragnvald (P3678)
 
19 13. januar? Hapnes, Sofia Jørgine Martinsdatter (P3609)
 
20 16.02.1807 von Krogh, Bernhard Wilhelm Gustav (P25)
 
21 1767 paa Vartpenge. von Krogh, Georg Friderich (P22)
 
22 1836? Ørnes, Mads Madsen (P2999)
 
23 1858? Familie (F1002)
 
24 1860 Når død Marts 15. Naar enmeldt Marts 16 Contorist Johan Lyder von Tangen Alder 54

Anmerkninger: Myndige Arvinger
Broderen Wilhelm von Tangen myndig i Hardanger og Søsterbørnene Wilhelmine Smith gift med Propritair Løberg paa Soleim, og Elise Smidt Enke efter kjøbmand Johan Smith Th..cke. 
von Tangen, Johan Lyder (P3300)
 
25 19170319-0825 Barth Magnus, Anna Marg A Göransdotter Agnev 6 182 61 Djursholm (Boendeadress 1 nov 1970) Död 16/8 1971. Kyrkobokförd i Danderyd, Danderyds kn (Stockholms län, Uppland). Mantalsskriven på samma ort. Född 19/3 1917 i Engelbrekt (Stockholms stad, Uppland). Änka (11/1 1965). -------------- Födelseförsamling i källan: Engelbrekt (Stockholms län) Källor: MTL 71 / RTB 71 / RTBd 71 / UTD 71d Kalling, Anna Margareta Göransdotter (P1444)
 
26 1Ocla MICHAEL CARL BROWN, b. December 20, 1939, Berwyn, Ill. Brown, Michael Carl (P2844)
 
27 2 AUGUSTINUS MELDAHL BRUUN ANDERSON, b. 1834, in Norway.
He came to America with his parents in 1836, and died in his youth on August 6, 1850, when an epidemic of cholera swept through the settlement, taking the lives of scores of persons, among them his father Bjørn. 
Anderson, Augustinus Meldal Brun (P1500)
 
28 Minst en nålevende eller privat person er linket til dette notatet. Detaljer ikke tilgjengelig. Haugen, T.M. (P12017)
 
29 Minst en nålevende eller privat person er linket til dette notatet. Detaljer ikke tilgjengelig. Evensen, K.K. (P10841)
 
30 Minst en nålevende eller privat person er linket til dette notatet. Detaljer ikke tilgjengelig. Gie, E.d.W. (P22973)
 
31 20. januar 1999? Robinson, Marjorie Katherine (P3569)
 
32 20/10-1902 Jordmor Kristina Hetland til Dr. ??. lægen 22/10-1902 Jacobsen, Dødfødt (P3811)
 
33 23 marts Tirsdag aften kl.11 blev fader Morten Beyer rammet af et slagtilfælde. 1880 27 Marts døde Morten Beyer kl 7 3/4 Fasm Paaskeaften 1880. Faderens begravelse 1 april 1880. Beyer, Morten F.S (P290)
 
34 29/10/2012 ? Hendrickson, Sonya (P3717)
 
35 Minst en nålevende eller privat person er linket til dette notatet. Detaljer ikke tilgjengelig. Haug, B. (P12912)
 
36 31 EDNA HENRIETTA DANIELSON, b. September 4, 1879, Goodhue county, Minn. Being the youngest child of twelve, she remained at home caring for her parents until their death, when she went to live with her oldest sister, Mrs. M. C. Morgan, at Zumbrota, Minn. She remained with them until both passed away, giving her life in patient self-sacrifice for others. She then left Zumbrota for Hendricks, Minn., making her home with another sister, Mrs. Danene Herrick. In May, 1942, she went to Red Wing, intending to visit the old home and Zumbrota, but was taken ill suddenly, and was moved to the University of Minnesota hospital in Minneapolis, where she passed away three months later, on August 26, 1942. Danielson, Edna Henrietta (P1568)
 
37 33. | Jonas Barth Hr: Sorenskriver Barthes Søn fød paa Knud- Viigen døbt Dom: 4e Trinit: d: 14de Junii udj Hielmelands Kierche Test: Hr Major Fasting Hhr: Foged Parmann Monsr Børge Rose- nkilde, Brønnele Sl: Hr Pawels, Birgitha Pawels. ? (fjerde søndag etter trinitatis var i 1761 14. juni) von Barth, Jonas (P1216)
 
38 3a CAROLINE AMELIA DANIELSON, b. June 22, 1857, in Goodhue Co., Minn, (hus) Miner Colburn Morgan, b. April 28, 1846, in Seneca Co., N. Y. Married December 31, 1884, at Zumbrota, Minn.

Carrie, as she was familiarly known, lived on a farm near Zumbrota until 1911, when they moved into Zumbrota. Here she was active in local affairs and in the Congregational Church. She was a charter member of the Women's Relief Corps, and secretary of Zumbrota Rebekah Lodge No. 135 for many years. There is an article on file in the Goodhue County Historical Society, written by her, which describes the pioneer life in Goodhue County, and tells of some of her early experiences.

Her husband was a veteran of the Civil War, enlisting at the age of 17 at Trumansburg, N. Y., in Co. A, 50th N. Y. Volunteer Engineers, the youngest of five brothers in the Union Army. He died September 1, 1932.

Carrie died at the old homestead on February 20, 1939. No descendants. They adopted a boy named Charles Kevitt, who became a civil engineer with headquarters in Chicago. We have no record of him. 
Familie (F556)
 
39 3b HIRAM BROWN DANIELSON, b. April 3, 1859, in Goodhue Co., Minn. (Wf) Amanda Lorana Sundell, b. October 27, 1860, at Red Wing, Minn. Married June 25, 1884, at Red Wing. They moved to Hendricks Minn., soon after and located on a farm. Seven children were born to them,?Myra (3bl), Howard (3b2), Nellie (3b3), Edna (3b4), Roy (3b5), Elsie (3b6) and Miner (3b7). Tragedy befell the family when on April 17, 1896, Amanda died, leaving seven small children without a mother to care for them. Hiram's sister Ida assumed the place of the mother, helping her brother for eight years, after which the older girls were able to care for the family. Familie (F558)
 
40 3b2 HOWARD HENRY DANIELSON, b. November 1, 1886, Hendricks, Minn, (wf) Margaret Toll, b. December 12, 1895, at Crocker, Mo. Married December 25, 1944, at Slater; Iowa. Howard is a graduate of the University of Minnesota Farm Schsol, and has engaged in farming at Hendricks and at Kelly, Iowa. He is a veteran of World War I, serving in rhe U..S. Army for six months. They reside at Kelly, Iowa. Familie (F569)
 
41 3b3 NELLIE IRENE DANIELSON, b. April 24, 1888, Hendricks, Minn, (hus) Hollis Williams, b. February 7, 1884, Rose Creek, Tenn. Married May 7, 1930, at Winnifred, Mont., where they now reside and are engaged in farming. Familie (F571)
 
42 3b4 EDNA LLEWELLA DANIELSON, b. November 7, 1889, Hendricks, Minn. Edna graduated from the University of Minnesota Farm School in 1913. Was employed as housekeeper for the Van Sants, the family of a former governor of Minnesora, and remained in their employ for many years, living with them in Minnesota and Florida. She died June 16, 1944, at Wakefield, R. I. Danielson, Edna Llewella (P1859)
 
43 3b5 ROY IRVING DANIELSON, b. April 12, 1891, Hendricks, Minn, (wf) Marian Tweet en, b. Ivanhoe, Minn. Married October 15, 1918, and died less than a month later on November 12, 1918, at Camp Forest, Ga., where he was in training during World War I. Before marriage he was engaged in farming near Hendricks. Familie (F579)
 
44 3b6 ELSIE DANENE DANIELSON, b. July 10, 1893, Hendricks, Minn, (hus) Edward Twit, b. September 14, 1881, Cambridge, Iowa. Married June 26, 1923, at Slater, Iowa. Elsie is a graduate of Mankato State Teachers College and the University of Minnesota College of Education, 1921. She was a teacher in high schools before marriage. Her husband is engaged in portable milling in the vicinity of Slater, Iowa. Elsie has been active in church work, P.T.A., and community projects. She has served seven years as a director on the Slater School Board. Their children are, Roy (3b6a), Margaret (3b6b), Roy (3b6c), Kathryn (3b6d), Florence (3b6e), and Wilmer (3b6f), whom they adopted April 5, 1927. The family resides at Slater, Iowa. Familie (F580)
 
45 3b6a ROY EDWARD TWIT, b. June 2, 1924, Kelley, Iowa. Died
February 7, 1926, at Kelley, Iowa. 
Twit, Roy Edward (P1905)
 
46 3b6b MARGARET ELLEN TWIT, b. December 10, 1927, Kelley, Iowa, (hus) Raymond Edward Hills, b. April 21, 1919, Novinger, Mo. Married February 7, 1946, at Chino Valley, Ariz. Raymond is a driver for the Ruan Gasoline Transport Co. They reside at Avon Lake, Carlisle, Iowa. Familie (F581)
 
47 3b6c ROY EDWARD TWIT, b. April 24, 1930, Kelley, Iowa. Died March 19, 1933, at Kelley, Iowa. Twit, Roy Edward (P1908)
 
48 3b6d KATHRYN JOAN TWIT, b. February 24, 1933, Cambridge, Iowa, (hus) Leo Wayne Wilson, b. November 6, 1931, Nevada, Iowa. Married July 14, 1951 at Slater, Iowa. Before Kathryn married she was employed at Cowell's Publishing House and at the Bankers Life Ins. Co. in Des Moines, Iowa. Leo is manager of a Breeze Oil Station. They are building a home in Ankeny, Iowa, but at the present time they live in Des Moines. They have two children,?Diana (3b6dl) and David (3b6d2). Familie (F586)
 
49 3b6d2 DAVID WAYNE WILSON, b. August 24, 1955, Des Moines, Iowa. Wilson, David Wayne (P1912)
 
50 3b6dl DIANA LYNN WILSON, b. January 10, 1954, Des Moines, Iowa. Wilson, Diana Lynn (P1911)
 

      1 2 3 4 5 ... 28» Neste»Quick Links

Contact Us

Contact Us
Our Surnames
Our Stories

Webmaster Message

We make every effort to document our research. If you have something you would like to add, please contact us.